Bomen laten omzagen

boom zagen

Wil je een boom omzagen in de tuin? Hiervoor kun je hulp inschakelen zodat je er niet alleen voor staat. Het omzagen wordt gedaan in samenwerking met verscheidene bedrijven.

Bij het kappen van de boom wordt de hoofdstam zoveel mogelijk onbeschadigd gehouden. Dit hangt natuurlijk wel af van allerlei factoren. Zoals de bereikbaarheid en afmetingen van de boom maar ook of de boom van bovenaf wordt gedemonteerd. Als de boom eenmaal is omgezaagd zullen de omliggende takken worden opgeruimd. Deze takken kun je weer gebruiken als brandhout maar ze kunnen ook worden versnipperd. Dan zou je ze als houtsnippers in de tuin kunnen gebruiken.

 

Planken gebruiken als grondstof voor een handgemaakt meubel

In sommige gevallen kiezen mensen er voor om van de boom een meubel te maken. Hiervoor moet de stam eerst in planken worden gezaagd. Meestal wordt hiervoor een mobiele zaag gereserveerd zodat de stam op de plek van bestemming of in de werkplaats verzaagd kan worden.

Jouw boom een tweede leven inblazen is een duurzaam alternatief voor het kopen van een nieuwe meubel. Je hebt de grondstoffen immers al tot je beschikking. Anders zou je misschien niks met het hout doen en nu kun je het gebruiken om een meubel van te maken.

 

Tips om zelf een meubel te maken

Er zijn verschillende delen van een boom bruikbaar om een meubel mee te maken. Laat je hierover eerst adviseren. Voordat je met het hout aan de slag gaat moet je het eerst laten drogen. In de tussentijd kun je alvast beginnen met het maken van een werktekening. Dat is de basis voor een kwalitatief goed meubelstuk. Je beschrijf hierin alle materialen die je nodig hebt voor het meubelstuk en de afmetingen. Daarna kun je de stukken hout op maat zagen. Op basis van de werktekening die je hebt gemaakt kun je het meubelstuk in elkaar gaan zetten. Dit kun je doen met schroeven maar sommige mensen vinden bruisende lijm prettig werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *