Dé trend op interieurgebied: Stalen kozijnen

Stalen kozijnen

Als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe inrichting en veel woonbladen leest van is het je vast niet ontgaan. De nieuwste trend op het gebied van inrichting is absoluut die van stalen kozijnen. We zien ze namelijk ineens overal, en niet voor niets. Ze geven een ontzettend stoere, maar toch neutrale en tijdloze sfeer aan je interieur. En doordat ze doorgaans gecombineerd worden met glas ogen de ruimtes heel erg open. Stalen kozijnen met glas in huis plaatsen is de ideale manier om een scheiding tussen verschillende ruimtes te creëren, maar dan zonder dat het werkelijk afgescheiden oogt. Je kijkt er immers doorheen, maar dempt wel het geluid van de ene naar de andere ruimte.

Stalen kozijnen combineren met gordijnen

Wat we vaak zien is dat mensen dit soort stalen kozijnen met glas combineren met (eventueel half-transparante) gordijnen. Op die manier kun je dus altijd zelf kiezen of je de ruimte afgesloten wilt hebben of niet, en het oogt bovendien wat knusser. Stalen kozijnen hebben nu eenmaal een vrij industriële look, en dat kan wat kil ogen als je ze niet combineert met gezellige accessoires en meubels met stoffen bekleding. Maar als jij juist dol bent op een hele minimalistische look dan zijn die gordijnen natuurlijk niet nodig.

Stalen deuren binnenshuis plaatsen

Naast de kozijnen van staal die we tegenwoordig veel zien (zowel als afscheiding binnenshuis als in buitenmuren) zien we ook vaak stalen deuren. En dan voornamelijk tussen de hal en de woonkamer in. Deze gecombineerd met glas zorgen er namelijk voor dat de ruimte heel erg open oogt wanneer je in de hal binnenkomt. Je kijkt direct de woonkamer binnen, maar hebt in de woonkamer geen last van tocht (of geluid van de eerste verdieping) omdat er wel een deur tussen zit. Ideaal dus voor mensen die klein wonen en daarom de ruimtes meer met elkaar willen verbinden, maar ze tegelijkertijd kunnen afsluiten. Stalen deuren met glas erin zijn daarvoor ideaal, eventueel met een gordijn ervoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *