Digitaal visitekaartje

Digitaal visitekaartje nodig?

Iedereen heeft wel eens een visitekaartje gekregen of gegeven. Maar heb je ooit wel eens gehoord van een digitaal visitekaartje? Die kans is waarschijnlijk een stuk kleiner, maar het kan natuurlijk. Zo’n visitekaartje is in principe hetzelfde als een normaal visitekaartje, alleen dan niet fysiek. Vandaag kom je meer te weten wat het precies is, door wie het gebruikt wordt en waarom er mensen zijn die er gebruik van maken. Dus lees gerust verder en stel je open om iets nieuws te leren vandaag.

Wat is een visitekaartje?

Om meer te weten te komen over wat een digitaal visitekaartje precies is ga ik je eerst wat meer vertellen over een fysiek visitekaartje. Het is wel zo handig om dit te weten, anders weet je niet waar de tekst over gaat. Een visitekaartje, of te wel een naamkaartje gemoed. Is meestal een kartonnen kaartje met de persoonlijke contactgegevens. Dit kaartje geef je bij de eerste ontmoeten met iemand waarvan jij denk dat het handig is als zij meer over jou te weten komen, dit is altijd zakelijk. Het wordt dus meestal zakelijk gebruikt, maar als privé of hobby-toepassing komen ook voor. Vroeger werd bij een bezoek aan een hoogstaand persoon gaf men zijn visitekaartje aan de bediende. Die gaf het dan weer aan de hoogstaande persoon waarvoor het is bedoeld. 

Een mooi ontwerp

In de meeste gevallen worden visitekaartjes ontworpen door een grafisch ontwerper. Vervolgens wordt het ontwerp gedrukt bij een drukkerij. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg websites waar jij zelf een digitaal visitekaartje kan ontwerpen, je kiest een lay-out, vervolgens vul je de gegevens in die op het kaartje moeten staan. Daarna moet je online betalen voor het Digitale visitekaartje. Of je laat het uitdrukken om vervolgens een stapel fysieke kaartjes in bezit te hebben. De keuze is aan jou, dus wees creatief!

Een stevig visitekaartje

Als jij er toch voor kiest om een fysiek visitekaartje te nemen in plaats van een digitaal visitekaartje dan wil je wel dat hij lang mee zal gaan. Het zou zonde zijn als jij je visitekaartje aan iemand mee geeft en hij vervolgens verfrommelt of vervaagd. Daarom zijn er genoeg mensen die hun visitekaartje laten beschermen met behulp van een lamineer apparaat. Als jij dit teveel moeite vind, wat in deze tijd wel begrijpelijk is, zou ik toch voor een visitekaartje gaan die digitaal is. Dit is namelijk een stuk makkelijker en hipper. Bekijk de website voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *