Een professionele schoorsteenveger heeft je maximale zekerheid

Schoorsteenveger Terneuze

Nederlanders hebben jaarlijks te maken met bijna 2000 schoorsteenbranden. Verrassend genoeg vereist de wet niet dat ze de schoorsteen regelmatig schoonmaken. Dit heeft meestal ernstige gevolgen. Er is geen wettelijke verplichting om de schoorsteen regelmatig schoon te maken, wat ook betekent dat de ernstige gevolgen die dergelijke branden vaak veroorzaken, nooit door een verzekering worden gedekt. De Nederlanders die last hadden van de schoorsteenbrand hebben hun lesje geleerd. Steeds meer Nederlanders laten hun schoorsteen professioneel schoonmaken. Laat je schoorsteen vegen door een professionele, veilige schoorsteenveger in Terneuzen. Die is aangesloten bij de Algemene Vereniging Schoorsteenvegers. Zo weet je dat de schoorsteenveger een officiële opleiding genoot.

Schade voorkomen 

Voorkom schade door een professionele schoorsteenreiniger in te schakelen. Zo kun je bewijzen dat je er alles aan heeft gedaan om mogelijke schoorsteenbranden te voorkomen. In dat geval kan de verzekering niets anders doen dan de veroorzaakte verliezen compenseren. Over het algemeen zal bij het verwarmen met een kachel of open haard de schoorsteen vlam vatten en roet en- of rook in de schoorsteen blazen. Deze vormen snel dikke brokken die gemakkelijk verbranden. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door de schoorsteen jaarlijks vakkundig te reinigen.

Is zelf je schoorsteen vegen een optie?

Aangezien schoorsteenvegen in Nederland niet nodig is, kun je deze klus zelf doen. Het nadeel hiervan is dat je bij schoorsteenbrand niet aan de verzekeringsmaatschappij kunt aantonen dat je schoorsteen regelmatig is schoongemaakt. Bij een professionele schoorsteenveger kun je daar zeker van zijn. Het levert een certificaat op dat verklaart dat je de schoorsteen regelmatig onderhoudt.

Verzekering

Om een ​​vergoeding te claimen bij uw verzekeringsmaatschappij, maak je best foto’s van de brandschade. Voeg deze dan samen met de kopie van de laatste factuur van de schoorsteenveger toe om het verplichte schadeformulier in te vullen. Voeg daarbij altijd een kopie met het laatste factuur en betalingsbewijs van de schoorsteenveger.

Conclusie

Woon je in de regio Terneuzen en wil je je gezin maar ook je woning en andere eigendommen beschermen tegen schouwbrand? Raadpleeg dan de ervaren schoorsteenreinigers van schoorsteenveger-terneuzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *