Groene vink als teken van kwaliteitsborging

groene vink

Het behalen van de Groene Vink staat voor kwaliteitsborging voor softwareleveranciers. Dit predicaat wordt uitgegeven door Zorginstituut Nederland. Het betekent dat de berichtgeving vertrouwelijk verloopt. Verder geeft de Groene Vink aan dat de software is ontwikkelt volgens iStandaarden. Het behalen van de Groene Vink kan worden gezien als een stimulans om de software door te ontwikkelen. Op die manier kan er een bijdrage worden geleverd aan de gezondheidszorg in Nederland. Hierbij kun je denken aan het efficiënt en foutloos verlopen van het berichtenverkeer. In de gezondheidszorg is dit van groot belang. Zo is het belangrijk dat de software goede ondersteuning biedt aan verschillende zorgaanbieders die baat hebben bij berichtgeving die eenvoudig en accuraat werkt.

 

Software volgens de standaarden van iStandaarden

Wanneer software de Groene Vink heeft behaald, voldoet het dus aan de iStandaard. Uit deze richtlijn blijkt welk soort cliëntinformatie er in de software staat en aan welke standaarden deze cliëntinformatie moet voldoen. De waarden van iStandaard worden dus gebruikt bij het ontwikkelen van de software.

Een voorbeeld van software wat volgens de iStandaard wordt ontwikkeld is software voor het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). Dit middel wordt gebruikt voor zorginstellingen en hulpverleners. Kenmerkend aan deze software is dat het gemakkelijk en eenvoudig in gebruik is en dat het kan worden gekoppeld met andere varianten software. Op die manier kunnen medewerkers in de verpleging of in forensische zorg op een eenvoudige manier geld declareren en communiceren met het zorgkantoor.

Zo’n soort systeem is in een half uur te leren dus je hoeft er niet veel voorkennis voor te hebben. Verder wordt er voor gezorgd dat registratie en zorgrapportage op een scherm zichtbaar is. Hierdoor hoef je dus niet heen en weer te klikken tussen verschillende schermen. Ook maakt het inzichtelijk hoeveel budget je nog hebt. Deze informatie is bovendien op elk moment en per cliënt beschikbaar. Ten slotte kan een factuur automatisch als PDF bij de email worden ingevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *