Het verschil tussen Glasvlies- en glasvezelbehang

Glasvliesbehanger Rotterdam

Glasvlies- en glasvezelbehang verbergen beschadigde muren, bijvoorbeeld bij renovatie. Barsten, scheuren en oneffenheden worden er makkelijk en snel mee weggewerkt. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen en past zowel bij klassieke als bij moderne interieurs. De twee soorten behang worden vaak maar onterecht met elkaar verward.

Glasvliesbehang lost ook problemen op

Glasvliesbehang is de moderne versie van glasvezelbehang. Glasvliesbehang is gebruiksvriendelijker. Het verbergt niet alleen problemen, maar lost ze ook op en is in meerdere diktes verkrijgbaar.

Glasvliesbehang is soepel

Vezelbehang bestaat uit harde glasvezels. Vliesbehang uit papier of vinyl met een polyester vlies als rug. Daardoor is het soepeler, flexibel goed hanteerbaar en makkelijk te verwijderen. Vliesbehang is kant-en-klaar, bedrukt en in vele varianten verkrijgbaar. Aanbrengen doe je door de muur te lijmen en niet het behang. Glasvliesbehang veroorzaakt geen allergische reacties en laat zich moeiteloos verwijderen. Je trekt de banen er makkelijk van af en de restjes kun je met een plamuurmes en eventueel wat afweekmiddel verwijderen.

De voordelen van glasvliesbehang

Glasvliesbehang zorgt voor heel wat voordelen. Het is:

  • Minder tijdrovend: gaat veel sneller omdat je de lijm op de ondergrond en niet op het vliesbehang zelf aanbrengt zoals dat bij andere soorten behangpapier wel het geval is.
  • Sterk: glasvliesbehang is samengesteld uit meerdere lagen waardoor het veel sterker is dan gewoon behangpapier.
  • Makkelijker te verwijderen: om dit soort behangpapier te verwijderen heb je geen speciale producten of een plamuurmes nodig. Je trekt het namelijk makkelijk van de muur.
  • Krimpt niet: de bovenste wordt niet gelijmd. Daardoor is vliesbehang vrij van krimp.
  • Werkt barsten, scheuren en oneffenheden wegwerken: je hebt dus geen plamuurmes nodig om oneffenheden op te lossen. Met het aanbrengen van glasvliesbehang worden scheuren, barsten en oneffenheden onzichtbaar.
  • Geen behangtafel nodig: je brengt de lijm niet aan op de achterkant van het glasvliesbehang, maar op de muur. Er komt geen tafel aan te pas.
  • Duurzaam: glasvliesbehang heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Woon je in de regio Rotterdam en zoek je een professioneel behanger? Dan is glasvliesbehanger Rotterdam dichtbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *