Hoe ontstaan sportblessures en wat kun je er aan doen?

Fysio hoogvliet

Om het even welke sport zorgt voor sportblessures. De ene discipline al wat meer dan de andere. Ze zijn vaak eigen aan de sport die je beoefent, maar zeker ook aan je houding en aan de manier waarop je traint. Heb je last van een of andere blessure? Dan wil je daar uiteraard zo vlug van af. Maar wat kun je er aan doen om je blessures deskundig aan te pakken?

Overbelasting

Sportblessures zijn vaak het gevolg van overbelasting. Je vraagt dan teveel van je lichaam, met blessures als gevolg. Elk lichaam is uniek en heeft zijn specifiek uithoudingsvermogen. Wanneer dat vermogen plots te zwaar wordt belast, vergroot je risico op pijn en- of blessures.  Alleen bij het geleidelijk aanpassen van je vermogen passen we ons daaraan aan. Een sportblessure heeft meestal meerdere oorzaken. Denk aan een gebrekkige conditie, aan overgewicht, een verkeerde lichaamshouding of onaangepaste manier van trainen. Er bestaat ook nog altijd een acute vorm van (sport)blessures.

Rustig opbouwen

Rustig opbouwen is dus de enige uitweg om je sportblessure te laten helen. Dat doe je in de eerste plaats door te rusten en daarna je conditie geleidelijk weer op te bouwen. Dat doe je best onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapie helpt iedereen en dus niet alleen sporters bij het voorkomen en behandelen van allerlei lichamelijke omdat je weer normaal zou kunnen bewegen. Dat kan met aangepaste oefeningen, maar even goed met aangepast informeren en adviseren. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek wil hij of zij een juist beeld krijgen van al je lichamelijke klachten. Als je klachten duidelijk zijn volgt een onderzoek naar de naar je klachten, maar ook naar de doelen die je vooropstelt. Daarna stelt de therapeut een diagnose en maakt een behandeling op maat zodat je zo vlug mogelijk weer over al je mogelijkheden beschikt. Heb je hulp nodig van een fysiotherapeut en woon je in de regio Hoogvliet? Dan heb je met Fysio Hoogvliet deskundige hulp in je eigen buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *