Lean werken in de gezondheidszorg

lean zorg

Lean in de zorg toepassen begint bij jezelf. De gedachte hierachter is dat je door bij jezelf te beginnen, jij de zorg naar een hoger niveau kunt tillen. Door lean te werken ga je efficiënter werken doordat je verspilling herkent en continue bijdraagt aan verbetering van het proces. Werken volgens lean principes zorgt ervoor dat je mindset veranderd. Hierdoor wordt je persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau getild waarbij respect voor elkaar centraal staat.

 

Inzichten verkrijgen door lean werken

Door lean toe te passen in je werk heb je een positief effect op je werkomgeving en collega’s waar je mee samenwerkt. Je draagt dus zelf op een actieve manier bij een verandermanagement en zorgt voor continue verbetering. Door lean te werken worden je leiderschapsvaardigheden ontwikkelt en verbeterd. Hierbij ligt de focus op continue doorontwikkeling en procesverbetering in de zorg. Natuurlijk ligt de kern bij jezelf en bepaal jij hoeveel invloed je hebt op je omgeving.

 

Continue verbetering door lean werken

Door lean te gaan werken ben je continue met verbetering bezig. De pijler hierin is de meerwaarde voor cliënten en vloeiende bedrijfsprocessen die hieruit voortkomen. Lean werken is geschikt voor artsen maar ook andere medische professionals die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. De Harada methode wordt in gezet om de hoogst haalbare resultaten te behalen. Op die manier kun je de problemen waar je nu last van hebt zelf oplossen. En niet alleen voor het moment maar ook voor later. Dus de oorzaak wordt vooral aangepakt waardoor belemmeringen in het proces worden uitgeroeid.

Doordat je inzet op procesverbetering, krijgen patiënten en cliënten ook daadwerkelijk de zorg die zij behoeven. Hierbij wordt je niet meer gehinderd door belemmeringen in het huidige zorgsysteem. Met lean werken leer je bovendien ook verspilling te herkennen en los je problemen op door naar de oorzaak te kijken. Bovendien krijgt je persoonlijke ontwikkeling een boost door lean te leren werken. Om leiderschap uit te oefenen is het een voorwaarde dat je ook aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *