Wat zijn de beste jacht coatings

yacht coating

Het is mogelijk om Yachtcoatings op verschillende materialen aan te brengen. Voor ieder materiaal is een ander constructieproces benodigd. De jacht coating is een laag die stevig vast zit, bijzonder sterk is en geen onderbrekingen in de oppervlakte heeft. Het wordt ook wel een coating laag genoemd. We leggen je in dit artikel alles uit over jachtcoatings.

Wat is belangrijk bij een coating laag

Je jacht coating beschermt het oppervlakte tegen corrosie van lucht en water. Het biedt een isolerende afwerking. Door de oppervlakte van je jacht te beschermen zorg je ervoor dat de levensduur ervan verlengd wordt. Je kan kiezen voor een enkele kleur of misschien wil je graag patronen erin verwerken en het een leuk decoratief uiterlijk geven. Beide is mogelijk. Het belangrijkste is dat je kiest voor een goede primaire coating laag. Het materiaal waarop je de coating aanbrengt moet zo glad mogelijk zijn zonder dat er zandkorrels, kreukels, lekkages en andere littekens aanwezig zijn. Voor een goede primaire coating laag moet je zorgen voor een sterke hechting die corrosie- en waterbestendig is.

Hoe bouw je een goede coating laag op

Om te beginnen zorg je voor een goede primer laag voordat je de afwerklaag erop spuit. Primer gebruik je om het onderliggende materiaal te sealen en eventuele scheuren en dergelijke op te vullen. De tweede laag is om te beschermen en te isoleren en om de hechting van de verf die je op de romp spuit een goede basis te geven. Daarna schuur je dit netjes af om te zorgen dat je de bovenste coating laag erop kan spuiten. De belangrijkste functie van een coating laag is om je jacht te beschermen tegen de weersinvloeden. Op deze manier krijg je geen erosie of vervuiling door de lucht en het zeewater. Daarnaast geeft het je jacht een mooie en luxe uitstraling. Je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen met je luxe zeiljacht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *